Blockering i toalett

Stopp i toaletten? Ta hjälp av en rörmokare

Dränering från urinoar blockerad? Vad du ska göra. Rörmokaren Göteborg AB visar hur du fixar en urinoarblockering
En urinoar finns på många platser som offentliga byggnader, restauranger, hotell och även i privata hushåll.

Vad kan du göra om en urinoar eller urinoar är blockerad? Här är några tips.

Vad är ett urinoar?

En urinoar är en urinbehållare. I Sverige kallas de ofta urinoarer. Detta är dock inte helt korrekt.

Vanligtvis är urinoaren det område i byggnaden där ett urinoar är monterat på väggen. Egentligen är ett urinoar alltid på väggen.

Så män kan kissa medan de står och inte behöver använda toaletten. Fördelen är att det går mycket snabbare att gå på toaletten.

Naturligtvis är det också hygieniskt att använda en urinoar. Urinoarförstoppning är vanligt. Så vad är orsakerna till igensatta urinoarer?

Anledningar till ett blockerat urinoar eller urinoar
Av rörmokare konstaterade orsaker till att urinoarblockering inträffar är att andra föremål har hamnat i urinoaren. Faktum är att saker som cigarettstumpar, papper och annat skräp inte har någon plats i en urinoar.

Efter ett tag täcks urinoaren. Sten kan också vara ansvarig för förstoppningen, som ibland fastnar i urinoaravloppet, precis som på toaletter.

Eftersom dräneringen från en urinoar är mycket smalare än med konventionella toaletter orsakar dessa saker blockeringar snabbare.

För att framgångsrikt rensa urinoarens blockering finns det många hemåtgärder för att rengöra urinoaravloppet. Detta stöter våra rörmokare på gång på gång.

Innan du rengör bör du först bekanta dig med de olika elementen i en urinoar.

Plast- eller keramikskål

Vatteninlopp

Tappa silen

sifon

Dränera röret

cistern

spolknapp

vissa urinoarer är utrustade med ett lock

Förstoppning från urinsten

Om urinoarer är tilltäppta med urinsten, hittar du användbara instruktioner här för att ta bort urinstenen relativt snabbt.

Förstoppning från föremål
Vad kan du göra om en urinoar eller urinoar blockeras av olika föremål som papper eller cigarettändar?

Följande metoder kan hjälpa till att rensa urinoarblockering:

Pump eller sugkopp

Trådfäste

Rengöring sifon

Pöl mot täppta urinoarer

Det universella lösningsmedlet för igensatta urinoarer är sugklockan eller pumpen.

När du använder en pump ska du alltid se till att det finns tillräckligt med vätska i de blockerade urinoarerna. Endast på detta sätt kan sugkoppen utveckla sin fulla tryckeffekt.

Hur använder du en sugkopp på igensatta urinoarer?
Du måste placera sugkoppen exakt på urinoarens avloppsöppning. Då ska du pumpa ordentligt minst 10 till 15 gånger. (En grundregel för våra rörmokare är minst 15 pump.)

Därefter fylls mer vatten. Varmt vatten rekommenderas särskilt för detta ändamål. Då måste du pumpa ordentligt igen. Denna process upprepas tills urinoarens förstoppning släpps.

Trådfäste för igensatta urinoarer
Om en stor mängd papper eller ett hårt föremål täpper avloppet kan en trådhängare hjälpa till. Först måste du böja trådfästet så att det finns en krok framtill.

Bakom det ska finnas en tillräckligt lång trådstav. Så det finns möjlighet att hålla konsolen ordentligt.

Använd nu kroken för att komma in i det blockerade avloppet. Sedan tar du ut föremålet.

Det är dock viktigt att vara mycket försiktig. Om du inte är tillräckligt försiktig kommer trådfästet att repa insidan av urinoaret. Därför rekommenderas det att arbeta långsamt när urinoaret är igensatt.

Rengör sifonen

Det kan också bero på sifonen varför ett urinoar eller urinoar blockeras. Här hittar du användbara instruktioner för rengöring av sifonen.

Ring en rörmokare – när hemläkemedel inte längre hjälper

Om hemläkemedel inte längre hjälper och urinoaret fortfarande är blockerat, bör du inte vänta för länge och ringa en rörmokare.

En kompetent rörmokare i Stockholm säkerställer professionell avloppsrengöring vid rörstopp.

Oavsett vilket rör eller avlopp det är, utför en rörmokare räddningstjänst avloppsrening eller fullständig renovering av avlopp snabbt och pålitligt.

Ett professionellt sanitetsrörsföretag erbjuder en sanitär räddningstjänst som är tillgänglig dygnet runt såväl som på söndagar och helgdagar. Vid tveksamhet är det alltid bättre att lita

Blockering i toalett

Stopp i toaletten? Ta hjälp av en rörmokare Dränering från urinoar blockerad? Vad du ska göra. Rörmokaren Göteborg AB visar hur du fixar en urinoarblockering

Läs inlägg »