Min transport i Stockholm

Jag arbetar med transport i Stockholm. Detta vet vissa av er men jag skulle tro att de allra flesta inte hört detta förut. Varför bestämmer jag mig för att göra det just idag då? Att berätta om transport i Stockholm, om min karriär inom det. Jo, därför att jag nu varit verksam i 15 års tid. På något sätt känner jag att jag måste beröra detta faktum. Av respekt för den långa tid som jag faktiskt har arbetat med detta. Trots att denna blogg inte på något sätt handlar om transport i Stockholm i vanliga fall.

Vi börjar från början. Jag började arbeta med transport i Stockholm under en period då det fanns galet lite jobb. Jag hade tur som ändå bara var arbetslös i några månader. Det fanns de kompisar som var borta från arbetsmarknaden i 2 års tid. Det kan inte ha varit roligt.

Chansen att få jobba i Stockholm med transport dök upp genom min morbror. Han driver en firma där uppe och min mamma kontaktade honom för att se om han hade en öppen tjänst. Ja, jag vet att det är lite pinsamt men vad skulle jag göra då? Jag var i ett hopplöst mode. Sedan när jag kom in på företaget i Stockholm för att utföra deras transport blev det annorlunda. Jag kände mig sugen på arbetslivet.

Första tiden var det lite knackigt. Det kändes lite osäkert att köra transport i Stockholm, en stad som var mycket större än den stad där jag tagit körkort. Det tog några månader att vänja sig. Så var det verkligen. Sedan lugnade det ner sig och då kände jag att det var lättare att koppla av. Det var då jag började umgås med mina vänner på företaget. De som också körde transporter i Stockholm.

Det finns en aspekt av arbetet med transport i Stockholm som jag värderar väldigt högt. Kanske högre än samtliga andra aspekter. Nämligen den som handlar om att jag fick arbetslivserfarenhet där. Även om jag är kvar i samma bransch, på samma företag i Stockholm och kör liknande transporter: Jag har växt som professionell yrkesperson.

Känner ni så över era första jobb? Har ni kanske också sysslat med något så länge som jag? Det är väl inte så väl att någon av er också har arbetat eller arbetar inom transport i Stockholm? I så fall får ni gärna ge er till känna.

Ställ frågor, berätta era historier!