KASSETT-MARKISER

BÄSTA SKYDDET I ELEGANT DESIGN

En kassettmarkis kombinerar det bästa skyddet för terrassen och balkongen med det modernaste och eleganta utseendet. I markisens slutna tillstånd omges tygrullar, ledade armar och den kompletta tekniken av kassetten och är därför inte synliga och inte exponerade för miljöpåverkan. Ett sådant skydd gör denna typ av markis särskilt robust och därför idealisk för områden som ofta utsätts för regn och föroreningar. Med våra olika kassettdesigner kan markiserna anpassas perfekt till din personliga smak och arkitektur.
För de högsta kraven på väderbeständighet
Tygrulle, teknik och ledade armar ligger indragna runt om skyddad i kassetten
Lämpliga markiser i Stockholm för balkong och terrass
Subtil och ädel optik: teknik, ledade armar och tygrulle som inte syns i stängt tillstånd
Tillval regnskyddstak som skydd

BEPRÖVAD TEKNIK, SNYGG DESIGN OCH MODERNA TYGKOLLEKTIONER

Öppna ledade armmarkiser används huvudsakligen för områden där den slutna markisen ligger i ett skyddat område, t.ex. Den indragna duken och tekniken (inklusive de ledade armarna) är öppna och utsätts därför för väderförhållandena relativt oskyddade. Ett regntak finns som tillval som grundskydd. Som med alla våra markiser i Göteborg är komponenterna av hög kvalitet aluminium och rostfritt stål därför permanent väderbeständiga. Volangen är det enda ögonskyddet på teknik och armar i den öppna ledade armen markis, dessa är alltid synliga underifrån. Öppna ledade arm markiser hitta sin klassiska användning i skyddade områden på balkongen och terrassen.
Rekommenderas endast på platser där den stängda markisen är skyddad
Tyg, teknik och ledade armar är öppna och utsatta för vädret
Lämplig för skyddat område på balkong och terrass
Optik: Teknik, ledade armar och tygrulle helt synlig i stängt tillstånd
Tillval som regnskydd för tak. Stefans Markiser i Stockholm har vad du behöver.

MÅNGA EXTRAFUNKTIONER OCH VARIANTER INOM MARKISER I STOCKHOLM

För platser med höga krav på väderbeständighet
tygrullen är helt allroundskyddad i en hylsa. Teknik och ledade armar är öppna och utsatta för vädret
lämplig för balkong och terrass
Optik: Teknik och ledade armar är synliga nedåt, Volant finns som en design fel profil istället för tyg
Volant som visuellt skydd för tekniken
Version som dubbel markis
Hylsmarkis med regnskyddstak och skyddshylsa underifrån
Classic är identisk med standardkedjans tak, men har inte bara regntaket, utan också ett extra lägre skal och är därför en ärm-markis. Klassikerns högkvalitativa natur garanterar tät stängning. Den upprullade duken är helt skyddad med ärm och regnskyddstak. En hylsmarkis ger liknande skydd som en högkvalitativ kassettmarkis. När de är stängda förblir ledarmarna synliga underifrån i hylsmarkisen.
KLASSISK DUBBELMARKIS
Classic finns även som dubbelmarkis. Du kan stänga av den dubbla markisen upp till 1,70 m vertikalt för att avsevärt förbättra skuggytan. Dessutom erbjuder den vertikala markisen mycket bra bländarskydd i låglänt sol. Den vertikala markisen kan drivas med vev- eller radiomotordrift, liksom huvudmarkisen.

VALFRIA TILLBEHÖR CLASSIC

Motor
Fjärrkontroll (även för dubbel markis)
Windautomatik / Sonnenautomatik
Funk-Schwingungssensor
Markisduk med svetslimteknik
Spårväg (dimbar tillval)
Infraröd värmare (inklusive utlöst)
Dubbelmarkis finns även som ”Deluxe” modell hos Stefans Markiser i Stockholm
”Deluxe” version: Design fel profil istället för tyg-volant
UTRUSTNING SOM REKOMMENDERAS FÖR DEN KLASSISKA
Vi rekommenderar den valfria versionen med radiostyrning för maximal driftkomfort, särskilt för standardmotorn. Vibrationssensorn, som självständigt stänger markisen i starka vindar, ger större säkerhet.
Vi rekommenderar dubbel markis med upp till 170 cm fel för optimalt skydd. Med den dubbla markisen får du inte bara perfekt solskydd även i lågt solläge, men också skydd mot andras nyfikna ögon. Med Soltis tygsamling har du en vy, men du har ingen insikt från de andra.

EN TREND MED ANVÄNDNING OCH VERKLIGT VÄRDE

Dubbelmarkiser är ett raffinerat komplement till standard terrass skuggning med märkbara fördelar och verkligt mervärde. Med denna typ av markis, förutom den horisontella markisen på felprofilen, kan en vertikal skuggning sänkas (med vev- eller fjärrkontroll med trådlös motor). Detta förstorar inte bara skuggområdet, utan ger också ytterligare bländskydd från låglänt sol och förhindrar nyfikna ögon från utsidan. En Soltis-duk ger en bekymmersfri utsikt över trädgården, men du kan inte se terrassen från utsidan.

DUBBLA MARKISER: PERFEKT NYANS

Njut av perfekt nyans när som helst på dagen med en dubbelmarkis. Den dubbla markisen är i felprofilen för våra speciella modeller och kan stängas av till valfri position antingen genom vev- eller radiodrift. Detta ökar avsevärt skuggan på din balkong eller terrass. Endast med en dubbel markis (alternativt en sida eller vertikal markis) är du garanterad en perfekt nyans hela tiden. Den dubbla markisen kan drivas ut upp till 1,70 m. Beroende på solens position (t.ex. vår eller låg kvällssol) kan du också skydda dig mot bländande solljus.

Vill du ha markiser i Stockholm? Då har du hamnat helt rätt! Välkommen till Stefans Markiser i Stockholm. Vi erbjuder alla möjliga lösningar inom markis i området. Om du behöver markiser för ditt lantställe, eller för din terrass, eller för din pool, eller vad det än gäller – Vi har lösningen!

Titta gärna i vårt sortiment för markiser i Stockholm redan idag!

Frågan om rökluckor

Då var vi tillbaka vid rökluckorna. Eller ja, inte tillbaka vid dem rent fysiskt men tillbaka i berättelsen. Sist jag lämnade er hade Erik blivit

Läs inlägg »

På tal om konsultföretag

Förståelsehorisont – Har ni någonsin mött detta uttryck någon gång? Jag tycker att det är väldigt vackert. Vackert på flera olika sätt. Till att börja

Läs inlägg »