Lite fasadrenovering i Stockholm, tack

Vi fortsatte åka mot arbetet. Det kändes nervöst. Jag menar, det var trots allt första dagen på jobbet. Första gången jag skulle arbeta med fasadrenovering i Stockholm. Det stoppar inte där, förresten. Det var en av få gånger jag ens varit i Stockholm och definitivt första gången jag skulle jobba med fasadrenovering någonstans. Ett helt nytt jobb. Ett helt nytt scenario. Klart man var nervös, eller hur?

Vi hade tagit oss ner till tunnelbanan och Jessica pratade om andra saker. Jag lyssnade med ungefär 40% av min kapacitet. Resten gick åt på att reflektera och smälta att jag nu var i Stockholm och skulle jobba med fasadrenovering.

Hur sjutton kom jag dit? Jag var tvungen att bearbetade hur det hela hade gått till. Hur gick jag från att vara en arbetslös person utan utbildning och erfarenhet i Strängnäs till detta? Hur fick jag jobb inom fasadrenovering i Stockholm? Faktum är att jag, där och då, nästan inte kunde komma på. Sedan landade det hos mig.

Det var en gång under vintern som jag mött Jessica på en fest. Hon hade flyttat till Stockholm och arbetade med fasadrenovering. Jag var arbetslös och orkeslös. Vi hade en fin kväll ihop och hon erbjöd sig att hjälpa mig. ”Med vadå?” frågade jag mitt i min melankoli och halvfylla. ”Med allt” löd svaret. Hon skulle låta mig bo på hennes soffa. Hon skulle fixa jobb inom fasadrenovering i Stockholm. Jag hajade till på det sistnämnda minns jag. Hur skulle hon kunna ge mig ett jobb i Stockholm, inom fasadrenovering? Jag hade ju ingen aning om hur man gjorde det.

Det skulle visa sig att företaget i Stockholm, där hon arbetade med fasadrenovering, drevs av en släkting. Hon skulle kolla med honom om det gick att ordna någon slags praktikplats. Hon ringde redan dagen efter vår volta och kollade och faktum vad att det där och då kommit ut sommartjänster. De sökte personal för sommaren som mycket väl kunde få stanna i Stockholm och fortsätta med fasadrenovering. Detta kunde vara början på något nytt. Det försäkrade Jessica mig om. Jag tvivlade förstås som vanligt. Tänkte att fasadrenovering i Stockholm inte borde vara annorlunda än något annat.

Det visade sig att jag hade otroligt fel. Detta är jag glad för.

Plankbordet

Processen var relativt smärtfri. Många har frågorna varit sedan jag berättade om vårt plankbord, och bygget av detsamma, för ett par veckor sedan. Tydligen är

Läs inlägg »

Regler för poolbesökare

Med alla de tekniska lösningarna för att säkra din pool bör du ändå ställa in poolregler och genomdriva dem konsekvent. Förklara badreglerna för dina barn

Läs inlägg »