Kakel skapar en unik atmosfär i ditt hem

Mosaik ger en vacker atmosfär i ditt hem i Stockholm. Genom att placera mosaikplattor på golvet, i duschkabin eller på en fri vägg kan du lägga till färg till ditt hem. En nackdel med denna typ av plattor är att den är ganska dyr. Med portugisiska plattor i hallen kan du göra ditt hems visitkort till ett riktigt blickfång. Dessa plattor kan känns igen av de vackra motiven. De portugisiska cementplattorna kan användas på golv och väggar. Marockanska plattor kan kännas igenom ofta ljusa färger och de unika marockanska mönstren. Spanska plattor är handgjorda i Spanien. Landet är fortfarande ett av de största exportländerna inom plattor. Om du vill ha mosaik i ditt hem så skulle det vara mer än tråkigt om ditt läckra golv läggs dåligt. Det är inte lätt att lägga plattor och det är starkt rekommenderat att anställa ett företag i Stockholm för plattläggningen.

Mosaikplattor
Mosaik har varit populärt i generationer. Logiskt: de färgglada plattorna ger rummet ett personligt utseende. Dessa plattor kan användas i alla rum, men är särskilt effektiva i badrummet, kök eller toalett. Plattorna finns i olika materialtyper och varianter. Den glansiga varianten placeras ofta i duschrummet. Tips: i fuktiga rum är det bäst att välja glas- eller keramiska mosaikplattor. Dessa varianter är lätta att rengöra. Plattorna är också perfekta för badrumsgolvet. De små brickorna innehåller många fogar. Detta garanterar ett golv som inte kommer att bli så halt när det blir blött. I många fall levereras plattorna på gasväv. Det gör applikationen enklare.

Kaklat kök
Ditt kök används ofta. Ta en drink, laga mat eller bara om du tänker på alla gånger du går igenom det. Därför så ska du välja köksplattorna noggrant till detta utrymmet. Till exempel används mosaikens kakelplattor ofta ovanför disken. Dessa varianter ger extra färg och atmosfär i köket. Med köksplattorna måste du och plattan ta hänsyn till följande tre aspekter: vattenbeständighet, hygien och repningsmotstånd. När allt kommer omkring används mycket vatten och flytande produkter i köket. Vattentäta köksplattor är därför viktiga. Alla glaserade varianter är vattentåliga. Därför väljs den här köksplattan ofta för denna variant.

Kakel på toaletten
Det (ofta) minsta rummet i huset förtjänar också vackra vägg- och golvplattor. Beläggningstiden med vita plattor eller gammaldags motiv är över. Du kan också välja att använda stilen på köksplattorna i badrummet. Du kan också välja en unik design. Den färgglada mosaiken gör toaletten till ett speciellt utrymme. Kakel med stora plattor ger lugn på toaletten och får rummet att verka större. Om plattan tillåter accenter med portugisiska, marockanska eller spanska plattor, ger det ett unikt utseende i badrummet.

Kakel dusch
Numera väljer människor alltmer att ha klinkers i duschen. Huvudsakligen på grund av estetiska överväganden. Genom att använda samma plattor i duschen som i resten av badrummet känns rummet rymligt. R-värdet säger något om badrumsplattans glidmotstånd. Med ett värde mellan 10 och 14 vet du att du har att göra med ett kakel som är du inte kommer att halka runt på. Ju högre detta värde är, desto bättre. Att belägga duschen är hantverk. För att förhindra läckage i framtiden är det viktigt att ge detta jobb till en erfaren plattsättare ifrån Malmö. Du kan då vara säker på att klinker och fog- och tätningsarbetet är i goda händer.

Om att vara Poppy

Många frågor har kommit in sedan jag förra veckan avslöjade mitt riktiga namn. För er som har missat denna text rekommenderar jag att gå tillbaka

Läs inlägg »