Regler för poolbesökare

Med alla de tekniska lösningarna för att säkra din pool bör du ändå ställa in poolregler och genomdriva dem konsekvent. Förklara badreglerna för dina barn och badare om och om igen.

Till exempel följande poolregler:

1. Du kan inte springa vid poolen. Du kan glida och skada dig själv.
2. Gå inte nära poolen ensam!
3. Kasta inga föremål i poolen!
4. Täck poolen med poolöverdraget när den inte används.

Vårt tips: Se till att du alltid städar poolområdet snabbt efter badet. Färgglada vattenleksaker som ligger runt fungerar som en magnet för barn. Du vill leka med det. Förvara till exempel vattenleksaken i en praktisk verktygslåda för trädgården! Lock till spabad ska läggas på om det är ett spabad man har, till poolen så gäller poolöverdraget.

Första hjälpen vid poolen

Det är också en säkerhetsfunktion om du har livräddande utrustning till hands, till exempel en första hjälpen-kit, en livboj, en lång stång. Du bör också ha kunskap om hjärt och lungräddning. Det är värt att ta en första hjälpen-kurs och regelbundet uppdatera den kunskap som erhållits där. Specialkurser om första hjälpen för barn erbjuds också på många ställen.

Säker pool: även för husdjur

Det lät redan däremellan: En pool i trädgården är också farlig för din fyrbenta familjemedlem eller husdjuret till din granne som har tappat vägen på din egendom. Familj lösa djur och vilda djur kan också drunkna i en pool om den är osäker.

Du kan säkert förhindra en djurolycka med de åtgärder som beskrivs ovan. Djurrättsaktivister rekommenderar dock också djurvänliga utgångshjälpmedel, eftersom djur knappast har en chans att klättra upp i en pools släta väggar för att komma undan faran. Ett långt bräde, vars ena ände är fäst vid poolkanten, kan fungera som ett hjälpmedel för att komma ut. Den andra änden ska vägas ner på poolgolvet så att den inte kan flyta. Slätt trä kan förpackas i textilier så att djuren kan hålla fast vid det och dra sig upp.

Djurstegar är också tänkbara som utgångshjälpmedel, som till exempel sticker ut i poolen nära de två långsidorna (vinkel ca 35 °). Du kan använda brädor där du skruvar fyrkantiga remsor på ett avstånd av 25 centimeter som steg. I sin tur kan du fästa frottéhanddukar mellan remsorna.
Du kommer alltså att känna till flera alternativ för att göra din pool barnsäker. Nu är det upp till dig om du vill fräscha dig upp i det kalla vattnet i sommar. Skaffa ett poolöverdrag till din pool eller ett lock till spabadet.

Blockering i toalett

Stopp i toaletten? Ta hjälp av en rörmokare Dränering från urinoar blockerad? Vad du ska göra. Rörmokaren Göteborg AB visar hur du fixar en urinoarblockering

Läs inlägg »