Frågor och svar om online dating

Som utlovad så kör vi idag ett frågerace. Ni som har missat de senaste inläggen ska få en liten bakgrund som gör att ni förstår bättre:

Jag har nyligen försökt mig på online dating för första gången i mitt liv. Det tog ett bra tag. Jag menar, det var många som tjatade på mig om att jag skulle göra de. De kunde inte förstå hur jag kunde välja att vara singel, att jag inte bara testade online dating. Under en lång tid var detta förstås ett medvetet val. Jag ville helt enkelt inte dela vardagen med någon. Sedan ändrades något och då stod jag redo att testa online dating.

När jag berättade om detta inkom många frågor genom kommentarsfältet. Jag tänkte nu att jag skulle svara på frågorna direkt i inlägget, så att alla kan ta del av svaren. Om du saknar svar på just dina frågor om online dating: Skriv i kommentarerna. Jag försöker svara på allting ni undrar i kommande inlägg också.

Hur trodde du att online dating skulle vara och blev det så?

Mycket bra fråga. Jag tänkte nog att online dating skulle vara ganska ytligt. Att det mestadels skulle vara människor som känner för att ge varandra kort och snabb bekräftelse. Jag vet inte riktigt varför jag hade denna fördom. Kanske för att folk jag känner och som kört på online dating länge berättar historier som hintar om detta. Jag tycker att det är svårt att, såhär när jag testat det, sammanfatta med ett ja eller ett nej. Det stämde väl då vissa personer absolut var ytliga. Ni vet, sådana man inte kommer in på skinnet utan bara vill tala om hur bra de själva är. Det blir också ett nej eftersom många nya bekantskaper inte var sådana. Online dating är, som så mycket annat, mångfacetterat.

Hur länge har du sysslat med online dating?

Ja, nu blir det ju faktiskt 3 månader. Det känns som att det är längre på vissa sätt och kortare på andra. Det lär fortsätta några månader till så länge jag känner att online dating ”ger mig” så pass mycket som det gjort fram till idag.

Funderar du på att skaffa fler appar för online dating?

Just nu tror jag faktiskt att jag ska köra på med den app jag har. Jag har tillräckligt svårt att kunna koncentrera mig på den appen jag har. Nej, när jag känner mig mer varm i kläderna kanske det blir ändring på detta.

Fler frågor om min period med online dating? Ställ dem i kommentarsfältet så besvaras dem unisont nästa vecka!

KASSETT-MARKISER

BÄSTA SKYDDET I ELEGANT DESIGN En kassettmarkis kombinerar det bästa skyddet för terrassen och balkongen med det modernaste och eleganta utseendet. I markisens slutna tillstånd

Läs inlägg »