Vad kostar en badrumsrenovering dig egentligen?

De flesta vet väl vad en badrumsrenovering kostar. Pengar, kanske inte den exakta summan, men pengar är det alltid. Men om man bortser från det, vilka andra mått kan man mäta vad en badrumsrenovering kostar i? Ger du upp en del av din själ i renoveringen? Kanske om du är väldigt fäst vid ditt badrum, men det låter inte hälsosamt. Det kan ju fortfarande vara relevant för vad din badrumsrenovering kostar, jag bara säger att du kanske borde göra något åt det. 

Om du själv gör delar av jobbet så kan du påverka vad badrumsrenoveringen kostar, brukar de säga. Och det gäller inte bara rent finansiellt, utan det kan handla om en badrumsrenovering som kostar blod, svett och tårar. Det beror till ganska stor del på hur praktiskt lagd du är, det kan vara mycket påfrestande för nerverna att ha tummen mitt i handen. Ibland är det bättre att betala helt enkelt, oavsett vad badrumsrenoveringen kommer att kosta om någon annan utför den. Förmodligen blir resultatet bättre också. Dessutom gäller inte försäkringen efteråt om du fipplar med saker som kräver våtrumscertifikat utan att ha det. Att skaffa det för ett tillfälle är galet, och blir väldigt mycket dyrare än att bara punga ut med vad en badrumsrenovering kostar om det blir gjort av ett proffs.

Vad mer kan en badrumsrenovering kosta i praktiken? Om du ber en vän som sliter hårt med att fixa badrum på sin arbetstid att hjälpa dig, bara litegrann, när hen ändå har tid över sådär, så kan det ju kosta en vänskap. Det varierar väl från hantverkare till hantverkare, men det brukar sällan vara så populärt med den typen av förfrågningar. Bättre då att anlita hens företag och be om en ordentlig offert på vad det kostar att renovera badrummet. 

Det finns helt klart fler aspekter på vad en badrumsrenovering kostar än vad man först tänker på, och i slutändan handlar det ofta om att pengar kan vara mindre värda än tiden, energin, eller vänskapen som man annars kanske måste offra.