Jämföra solceller om du bor i Stockholm och Göteborg

Jämför solceller

Precis som du kan jämföra mobiltelefoner, försäkringar och tv-abonnemang, kan du också jämföra solceller. Och det är definitivt värt det, eftersom det sättet du kan benchmarka alla erbjudanden och se vad som är det bästa alternativet för dig. Dessutom kan du med en jämförelseplats använda filter och endast visa de resultat som är relevanta för dig. En jämförelse kan göras på olika sätt och de vanligaste av dessa är på pris och produktspecifikationer.

Begär jämförelseplatser och offerter

Du kan jämföra solceller på två sätt. Du kan gå till jämförelse webbplatserna Solceller Stockholm och Solceller Göteborg och du kan begära offerter.

Jämföra webplatser: med en jämförelse får du tillgång till en databas med produkter och tjänster och du kan filtrera dem för att göra ett lämpligt urval för dig. Då kan du jämföra de resultat som har uppstått. Detta är användbart, eftersom det ger dig en bra uppfattning om vad marknaden kan erbjuda i korthet.

Jämför offerter: om du jämför offerter kan du göra din egen jämförelse. Du begär sedan offerter från leverantörer och placera dem sida vid sida. Denna metod ger dig mer att säga i vad du ska jämföra, eftersom du bestämmer själv. Det är det bästa sättet att spara pengar och utse en skicklig specialist.

En jämförelse med produktspecifikationer

Det är alltid klokt att göra en jämförelse med produktspecifikationer först och ta reda på en solpanel som är bäst för dig. För detta kan du använda en webbplats för jämförelse som har analyserat och sammanfattat specifikationerna för en samling av solceller. Från denna databas med solceller kan du enkelt göra ett urval av de paneler som är lämpliga för dig. Du kan till exempel leta efter panelerna med den bästa effektiviteten, med rätt dimensioner, till höger panel, med en viss färg och så vidare. Om du tar lite tid att göra detta, kan du redan bestämma vilken typ av solpanel är bäst för dig och eventuellt redan utse en panel som du vill köpa. Då är det dags att hitta någon som kan leverera och installera det åt dig.

Jämföra solceller på pris

Nu när du vet vad du behöver, kan du börja leta efter en bra leverantör. Återigen måste du göra en jämförelse för att välja det bästa alternativet. Om du inte har tittat på alla möjligheter, vet du aldrig om ett bättre erbjudande kommer att passera näsan. Därför hitta ett antal leverantörer som säljer dina solceller och följa nästa steg plan för att välja det bästa.

Välj inte mer än 5 leverantörer som kan leverera och installera dina solceller.

Kontakta dessa leverantörer och be dem om ett introduktionsmöte.

Leverantören kommer att bjuda in dig att besöka eller detta kommer till dig.

Diskutera med leverantören vilken solpanel du hade i åtanke och ange vad situationen är i ditt hem. Vad är riktningen på taket, till exempel, vilka är måtten på taket och vad är lutningen? Ange också om det finns delar av ditt tak som ofta är i skuggan.

Om samtalet sker i ditt hem, har en inspektion av taket utförs så att leverantören kan avgöra om det är lämpligt för solceller.

Ange vilken solpanel du hade i åtanke och låt leverantören informera dig på denna panel och alla andra alternativ du har. Därför alltid be om en beräkning om den avkastning som du kan uppnå i olika situationer hemma.

Välj tillsammans den solpanel som är bäst och få den anställde att sätta ihop en offert.

Be också om annan viktig information, såsom de garantiarrangemang du får, de kvalitetsmärken som leverantören kan utföra och möjligheten att ingå ett underhållsavtal, till exempel.

Samla alla offerter och se till att de är kompletta och reflektera vad du har diskuterat med leverantören.

Varför är det så viktigt att göra en jämförelse?

Att göra en jämförelse är inte bara viktigt eftersom du kan hitta de billigaste solceller. Det är också viktigt eftersom du får bästa möjliga installation som gör att du kan generera maximal effektivitet. En bra leverantör kommer alltid att titta på ditt tak och avgöra vilka solceller som är mest lämpliga i din situation. Så gör alltid en jämförelse, så att du kan vara säker på att du kommer att se högsta möjliga effektivitet i dina solceller under de närmaste 30 åren och att du kommer att ha bästa möjliga samarbete med din leverantör.

Jämför fokuspunkter på solceller

Innan du börjar din jämförelse, det finns några intressanta platser som du kan ta hänsyn till. Detta hindrar dig från att göra fel val med din jämförelse.

Flera webbplatser: du bestämmer dig för att utföra din forskning via en jämförelseplats, kom ihåg att det inte finns någon enda webbplats som kommer att visa alla möjliga solceller. Därför alltid välja två eller ibland till och med tre jämförelse webbplatser, för bredast möjliga täckning av marknadserbjudandet.

Oberoende: Kontrollera omedelbart att de webbplatser du har valt är oberoende. Naturligtvis är de inte tänkt att ha kommersiella intressen i ditt val.

Andra sätt att spara pengar

Att göra jämförelser är bra. Du kan vara säker på att du har tittat på alla alternativ och att du betalar det bästa priset. Använd tipsen nedan för att spara ännu mer på dina solceller.

Ekonomiskt stöd: du kan använda olika finansiella verktyg för att köpa solceller. Du kan söka regionala bidrag från din kommun och provins. När du har köpt och installerat solceller, kan du begära all moms du har betalat på dem. Och om du vill låna pengar för köpet, ta ut ett energisparande lån. Den har betydligt lägre räntor och flexibla villkor.

Hyra solceller: du kan också överväga att hyra solceller. Detta är inte nödvändigtvis billigare, men det ger dig chansen att sprida den första utgåvan. Dessutom är allt ordnat för dig, såsom placering, underhåll, reparation och utbyte.

Regional arbetskraft: om det är möjligt, välj en leverantör från din egen region. Om du tar mekanik och elektriker separat, se till att de finns i ditt grannskap. På så sätt betalar du knappast några front- eller transportkostnader.