Övertalad till fasadrenovering i Stockholm

Vi tog ett stort beslut. Beslutet handlade om att vi skulle låta genomföra fasadrenovering i vår brf i Stockholm. Det satt långt inne, kan man lugnt säga. Faktum är att jag var en stor anledning till att styrelsen inte tog något beslut om saken tidigt. Jag var också i Nej-laget till en början. Det var det visserligen många som var.

Den som inte var emot fasadrenovering i Stockholm från början var Jan. Jan var bestämd på att detta var en oerhört bra idé. Det skulle vara en bra affär utan tvekan, försäkrade han. Han menade på att det är det säkraste sättet att öka värde på vår brf. Vi var tveksamma. Varför vi var tveksamma vet jag inte riktigt. Det var inte direkt någon av oss som hade särskilt bra koll på sådant.

Sedan förändrades vi över tid. Fasadrenovering av våra hus i Stockholm började mer och mer låta som en bra idé. Anledning: Jan samlade material och ”vittnesmål” (som han kallade det) om fasadrenovering i Stockholm. Han lade fram detta på bordet varje gång vi skulle ha styrelsemöte. Jag sneglade bara på dem i början, övertygad om att min ursprungliga åsikt var av störst värde. Sedan tog jag upp en, tittade på fasadrenovering i Stockholm som skett på andra hus. Det var faktiskt en himla skillnad.

Sedan gick några månader av stillsamma påverkanskampanjer om fasadrenovering i Stockholm. Detta kulminerade en tisdag eftermiddag då vi skulle ha möte. Jan hade då bjudit in Mats. Mats var en gammal klasskamrat till honom med det var sekundärt i sammanhanget. Han drev nämligen också en firma i Stockholm som utförde just fasadrenoveringar. Det var förstås det som stod på agendan. Vi skulle få höra fördelarna med fasadrenovering i Stockholm direkt från hästens mun, så att säga.

Mats lade ut orden om denna byggåtgärd och de många fördelar som fanns med det. Det lät faktiskt väldigt intressant. Husen i vår brf i Stockholm hade inte genomgått en fasadrenovering på många år. Det var därför det blev svårt att svara på frågan när den kom: ”När fick er brf en fasadrenovering senast?” Frågade Mats och möttes av total tystnad runt bordet där vi satt.

Är det någon av er som har erfarenhet av fasadrenovering i Stockholm? Vi funderar nämligen på vilket företag vi ska låta genomföra denna åtgärd. Tips tas gärna emot!

Regler för poolbesökare

Med alla de tekniska lösningarna för att säkra din pool bör du ändå ställa in poolregler och genomdriva dem konsekvent. Förklara badreglerna för dina barn

Läs inlägg »