När ska man gå till en naprapat?

Vid dessa symtom är behandling av naprapat bra

Huvudvärk har blivit en veritabel vanlig sjukdom under de senaste decennierna. För vissa är de en ständig följeslagare, vilket avsevärt försämrar vardagen. Från lätt till tung, från att dra till förtryckande, från bultande till pulserande – detta symptom har många ansikten. Det vet vi som arbetar som naprapat i Stockholm.

Huvudvärk: Farligt eller ”ofarligt”?

I de allra flesta fall är huvudvärk ett ofarligt fenomen. Emellertid, Det finns några typer av huvudvärk som snabbt kräver professionell uppmärksamhet. Som en tumregel bör varje ny huvudvärk klargöras, liksom en känd huvudvärk, som plötsligt förändras avsevärt när det gäller intensitet eller varaktighet av smärta. Sök naprapat i Stockholm för hjälp med den här typen av besvär.
”Ofarlig” huvudvärk hänvisar till ett symptom som inte är livshotande. De orsakas vanligtvis av muskler, leder i ryggraden, käken, tänderna, ögon eller öron. På grund av denna bandbredd är ett grundligt förtydligande och diagnos i början av behandlingen särskilt viktigt. Speciellt eftersom de flesta ”ofarliga” huvudvärk är lätt att behandla om deras orsak är korrekt identifierad.
Jag använder medvetet ”ofarliga” med citattecken, eftersom de fortfarande kan ha en massiv inverkan på ditt liv. Om kraft regelbundet stryps av denna form av smärta, myntas detta med en förlust av högkvalitativ livslängd. En naprapat kan snabbt lindra och i slutändan eliminera din huvudvärk.

Spänning

Spänningshuvudvärk är den vanligaste huvudvärken i vårt samhälle. De är så vanliga att bland vuxna som bor i Stockholm och Sverige, mer än en av två människor klagar över spänningshuvudvärk minst en gång om året.
Orsakerna ska inte hänföras till en specifik struktur, muskel eller vertebrala leden. Snarare är de på grund av diffusa spänningar, som i sin tur ofta orsakas av vår hållning, smärta i andra delar av kroppen (såsom i nedre delen av ryggen)eller en obalans i käkleden. En kombination av flera faktorer som förr eller senare leder till spänningshuvudvärk.
Vid behandling av spänningshuvudvärk är det viktigt att klargöra om det verkligen är en äkta spänningshuvudvärk. Eftersom ofta andra typer av huvudvärk har liknande smärtmönster. Behandlingen består sedan av manuella tillämpningar samt arbete på fascia, muskler, leder och nerver. Tillsammans, dessa komponenter hjälpa din kropp släppa så mycket spänning som möjligt. Eftersom denna typ av huvudvärk orsakas vanligtvis av vissa vardagliga vanor, är det viktigt att ta reda på när exakt smärtan uppstår. På så sätt kan vi diskutera nödvändiga justeringar i ditt dagliga liv och planera det konkreta genomförandet.
Intresserad av att veta mer? Ring eller skriv till en naprapat i Stockholm från oss!

Migrän

Migrän är en av de mest intensiva typer av huvudvärk tänkbara. En aura som gör migrän lätt att skilja från andra former av huvudvärk förekommer i endast 12% av fallen. För det mesta kan du känna en ensidig huvudvärk, som ofta orsakas av intensiv smärta. Många drabbade uppfattar smärtan som pulserande, ofta är det särskilt märkbart vid templen eller i ögonområdet. Det knepiga med en migränattack är att det kan inträffa mycket spontant, så utan någon uppenbar anledning. Ibland går dagar innan symtomen avtar.
Orsaken till migrän har inte fastslagits ännu. Vissa forskare har den allmänt hållna uppfattningen att blodkärlen i huvudet är ansvariga. Under en tid nu, dock, forskning har alltmer föreslagit att migrän är orsaken till överaktivitet av en viss hjärnnerven (trigeminal minus).

Behandling av migrän

Våra naprapater i Stockholm har många års erfarenhet av behandling av migrän. I två tredjedelar av alla migränpatienter kan smärtan lindras avsevärt, upp till fullständig smärtfrihet hos vissa patienter i slutet av behandlingen. En bra prognos väntar patienter som förutom migrän också klagar över nacke, rygg eller axelsmärta. På samma sätt finns det en god chans att kraftigt lindra eller till och med korrigera din migrän om du lider av kombinationshuvudvärk och ibland lägga till andra former av huvudvärk till din migrän. Mindre lovande är prognosen om en länk till den hormonella balansen kan fastställas, som hos kvinnor som lider av migrän uteslutande i samband med menstruation.

Ring oss så ger vi dig gärna råd och avgör om och hur vi kan hjälpa till med dina specifika problem och symtom! Du kan även besöka oss på vår hemsida för Stockholm eller vår hemsida för Malmö