Stambyte i Stockholm på ojämna nummer husnummer.

Jag köpte min lägenhet för snart fem år sedan nu. När jag var mitt uppe i budgivningen sa alla till mig att backa ur. ”Gör det inte!” minns jag att morsan skrek i telefonen till mig vid ett tillfälle. ”Varför då?” undrar ni. Därför att budgivningen stack iväg ordentligt. Säljaren fick obehagliga 900 000 kronor mer än vad hon hade önskat från början. Det sved. Vad som däremot inte sved var att få flytta in i drömlägenheten. För det var verkligen min drömlägenhet. Den såg exakt ut så som jag ville att den skulle se ut. Smart planlösning, ljus och fräsch och högt i tak. Mycket möjligheter till att förändra. Ja, allt var frid och fröjd och jag var jättenöjd, men allt gott har sitt slut.

Stambyte i Stockholm har varit på mitt sinne under det senaste året. Det började då jag kom upp från tunnelbanan fick se hur huset bredvid mitt hade nya skyltar utanför. ”I denna fastighet kommer stambyte i Stockholm utföras av..” och sedan företagets namn. Jag såg framför mig hur nästa steg skulle bli att ha stambyte i Stockholm även i min fastighet. Såg framför mig hur det skulle leda till att jag skulle behöva flytta ut till min mamma och pappa i Berga. Så kunde det bara inte få bli!

2 veckor gick, och arbetet med stambytet i Stockholm på byggnaden bredvid min var i full gång. Ibland hörde jag oljud och det fick mig att rysa till i kroppen. Som om någon var på jakt efter mig. Någon som ville utföra stambyte i Stockholm i min byggnad, i min lägenhet, och dessutom mot min vilja. Jag vaknade till och med på nätterna ibland, och insåg att jag bara hade drömt. “Kanske renoverar dom bara dom fastigheter med ojämna husnummer” tänkte jag vid nåt tillfälle. 

Nåväl, stambytet i byggnaden bredvid min i centrala Stockholm fortgick och jag slutade tänka på det. Fram till dess att jag, en månad senare, gick förbi byggnaden på andra sidan min. Där stod: ”Stambyte i Stockholm pågår!”. Min puls gick upp igen. Jag skyndade in i min port, upp för trapporna, in genom min dörr och stängde om mig. Och där, på golvet, låg ett brev. Jag tittade ner mot brevet och det tittade tillbaka på mig. Jag plockade upp det och fumlade till slut upp innehållet.

”Information om stambyte i Stockholm, till dig som bostadsrättsägare”. Ingen kommer undan. Stambyte i Stockholm och döden är något vi alla måste genomgå, en dag.

Nu när arbetet är gjort är jag oerhört nöjd dock! Även om det fick ta ett par månader av boende hos mamma och pappa.

Regler för poolbesökare

Med alla de tekniska lösningarna för att säkra din pool bör du ändå ställa in poolregler och genomdriva dem konsekvent. Förklara badreglerna för dina barn

Läs inlägg »